DAVID RABADÀ i VIVES (Barcelona, 1967), paleontòleg i divulgador científic, es va doctorar en Ciències Geològiques l'any 1995 per la Universitat de Barcelona treballant en diferents projectes científics en el CSIC. Ha publicat multitud d'articles tècnics sent els últims molt crítics amb algunes interpretacions realitzades per l’equip d’Atapuerca. Ha rebut els premis Fundació Eduard Fontseré (1996), l'esment especial en l'UPC de Ciència-ficció (1999), l'Albert Pérez Bastardas (2003), el Premi de Natura Ciutat de Valls (1992 i 1995), el Ciutat de Viladecans de narrativa com finalista (2005) i del Premi Guillem Bellavista també com finalista (2021). Li han publicat els llibres Un Déu per als Ignorants (2000), Les Cinc Cares de la Terra (2005), Educar, educamos todos (2007), Quién fracasó con el Fracaso Escolar (2008), Cristo Mito al Desnudo (2015), COVID19, Crisi i Oportunitats (2020), Prejuicios y Evolución Humana (2020), Evolució a la Terra (2022), La Palma Bonita (2022) i La Mirada de Islandia (2023). Ha estat coordinador i autor en diferents obres com Ciències de la Terra i del Medi Ambient (2008), Històries (2006), Homenaje al Dr. José Gibert Clols (2016), i finalment del llibre La Educación Cancelada (2022). Actualment és professor de Ciències Geològiques, vicepresident de la Societat Internacional de Geologia i Mineria, acadèmic de l'ACVC i cap de premsa de Professors de Secundària.

dimecres, 27 de setembre del 2017

1-O: Alcaldessa de Gavà versus falangistes

Gavà, cau d’ultradretans franquistes

A Gavà hi ha alguns bars amb símbols franquistes i falangistes. Dins d’ells s’hi mostren símbols feixistes, l’efígie de Franco, i fins i tot algun dia ha onejat la bandera espanyola falangista, la de l’àliga negra. I són clients assidus d'aquest bars, delinqüents comuns, ultradretans falangistes i fins i tot es diu que algun policia nacional. Se’ls ha vist increpar, insultar i amenaçar a gavanencs que no s’atreveixen a denunciar-los. Fins i tot el dia que en Rufián d’ERC va fer acte a l’espai Maragall de Gavà, aquests ultras van anar a fer merder. A més, l'ajuntament de Gavà els coneix i sap que estan fitxats (un d'ells, el líder, va estar empresonat per tràfic de droga), i que tenen una penya futbolística del FC Gavà que usen per a fer activitats "paralegals". La prova és que el tema ja es va tractar al ple municipal.

Doncs bé, tot i les nombroses queixes de veïns pels aldarulls i les cridòries nocturnes en aquests bars, durant els darrers anys no s’han fet tancar aquests locals. L’alcaldessa, informada de tot l’anterior, encara no ha pogut resoldre aquesta xacra de Gavà. I vet aquí la contradicció, per una banda l’alcaldessa no fa clausurar establiments franquistes antidemòcrates, però sí es nega a obrir locals per al referèndum democràtic de l’1 d’octubre. Ella, sent del PSC, hauria de recordar que aquest partit va oposar-se als partidaris de la dictadura. Avui en dia, i paradoxalment, els del PSC s’arrengleren amb qui desplega tota una repressió en contra al dret a decidir mentre no fan tancar locals amb símbols franquistes. En certa manera s’han fet còmplices dels hereus d’una Espanya grisa, arnada i repressora. Això sí, els locals franquistes a Gavà es continuen rient davant aquesta subtil complicitat del PSC.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquí pots deixar el teu comentari constructiu i per a qualsevol altra tema, ens veiem al camp